Økologi & IT

Tema Økologi & IT 

I 2011 satte vi tema på det pædagogiske arbejde Bandholm Børnehus – vi ville gerne kvalificere og udvikle vores institution, med et særligt fokus på to af de temaer, vi tror, kommer til at præge tilværelsen, for vores børn i mange år fremover.

 

Økologi

Målsætning # Økologi

I Bandholm Børnehus er det vores mål, at barnet møder økologi og bæredygtighed som en naturlig del af dets hverdag i alt fra kost over leg til læring. Det er vores mål at barnet, får en grundlæggende viden om principperne bag fremstilling af økologiske kvalitetsråvarer og smagen af disse. Det er vores mål at børnene sammen med personalet udvikler et ansvarligt ressourceforbrug. Barets møde med naturen, økologien og bæredygtighed skal i stor udstrækning tage udgangspunkt i de mange muligheder som den nære omverden og lokalområdet byder på.

Økologi i hverdagen

Vi bruger fortrinsvist danske og økologiske råvarer i vores køkken.
Vi laver – selv – tingene fra bunden, vi bager selv boller, sylter havens bær og frugter osv.
Vi dyrker vores egne økologiske grøntsager og krydderurter i egen køkkenhave
Vi er bevidste om ressourcer – vi sorterer vores affald og genbruger det vi kan.

 

IT

Målsætning # IT

I Bandholm Børnehus er det vores mål, at barnet har mulighed for at styrke deres IT kompetencer, som en naturlig del af institutionens hverdag. Det er vores mål at barnet, får en naturlig nysgerrighed og lyst til, at arbejde med IT. Det er vores mål at barnet, får en forståelse for de muligheder og fordele som IT kan tilbyde.

IT i hverdagen
Vi bruger IT hvor det giver mening – både pædagogiske og i administrationen.
Vi ønske at alle børn har nogle grundlæggende IT-færdigheder
Vi bruger Ipads, tablets, computere, digitale kametaer og IPhone, vi vil gerne lære børnene at håndtere mange forskellige typer IT medier.
Vi har et SmartBoard til fælles opgave løsning, redigering af film og andre aktiviteter, der kræver fælles syn for sagen.
Vi kommunikerer aktivt via medier.